Северна Корея може да успее да увеличи доставките на Русия

...
Северна Корея може да успее да увеличи доставките на Русия
Коментари Харесай

САЩ: Оръжия на КНДР няма да променят нищо в Украйна

Северна Корея може да успее да усили доставките на Русия на артилерийски муниции за войната в Украйна, само че това надали ще има огромна разлика.

Това съобщи военачалник Марк Мили, ръководител на комитета на Обединените началник-щабове на Съединени американски щати, представен от АП. 

Това сподели той в Норвегия, където сепровежда срещите на НАТО , които ще се концентрират върху част от спора.

Мили сподели, че неотдавнашната среща в Русия сред севернокорейския водач Ким Чен Ун и съветския президент Владимир Путин евентуално ще накара Северна Корея да даде 152 mm артилерийски снаряди от руската епоха на Москва. Но той сподели, че към момента не е ясно какъв брой и какъв брой скоро.

" Ще има ли голяма разлика? Скептичен съм към това ", сподели Мили пред кореспонденти, пътуващи с него. Той сподели, че макар че не желае да омаловажава помощта с оръжия прекалено много, " двоумя се, че това би било решаващо ".
 Шойгу сподели на Ким ракети
Шойгу сподели на Ким ракети " Кинжал " и стратегически бомбардировачи

Усмихнатият Ким беше посрещнат с почетен часовой на летище " Кневичи "

Чужди държавни управления и специалисти спекулират, че Ким евентуално ще доставя муниции на Русия в подмяна на приемане на модерни оръжия или технологии от Русия.

Срещата сред съветския Владимир Путин и севернокорейския лидер Ким Чен Ун в Русия по-рано тази седмица провокира паника от страни от Южна Корея и Япония до Украйна, Съединените щати и техните сътрудници в Европа.

Нито Северна Корея, нито Русия са популяризирали детайлности за каквито и да било съглашения, реализирани по време на повече от петте часа, които Путин и Ким прекараха дружно по време на обиколка на космодрума " Восточний ", диалози при закрити врата и обилна държавна вечеря - на която и двамата водачи подвигнаха тост за страните си и възходящото другарство.

Но наблюдаващите споделят, че е ясно какво търси всеки от другия.
 ISW: КНДР може и да е дала към този момент снаряди на съветската войска
ISW: КНДР може и да е дала към този момент снаряди на съветската войска

Кремъл може още веднъж да се пробва да стъпи на средиземноморско пристанище в Либия
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР