Северна Корея може да се изправи пред тежки военни последици,

...
Северна Корея може да се изправи пред тежки военни последици,
Коментари Харесай

САЩ: Северна Корея ще пострада тежко, ако започне война

Северна Корея може да се изправи пред тежки военни последствия, в случай че предприеме военни дейности, съобщи министърът на защитата на Съединени американски щати Джим Матис, представен от Reuters.

В тясно съдействие със съдружниците ни, ще има тежки военни последствия, в случай че КНДР предприеме военни дейности, сподели Матис след среща с японския си сътрудник във Вашингтон. Северна Корея би трябвало да постави завършек на рисковите си дейности, настоя Матис.

Държавният секретар Рекс Тилърсън от своя страна удостовери, че Вашингтон ще съблюдава "безусловно " контракта си за защита с Япония, след среща с японските министри на външните работи и защитата във връзка нуклеарната и ракетната опасност от КНДР, съобщи Reuters.



Тилърсън акцентира, че този контракт обгръща и островите Сенкаку, които са предмет на териториален спор сред Япония и Китай.



Съединени американски щати и Япония са срещу всевъзможни едностранни дейности, които подкопават Япония, сподели Тилърсън. Той добави, че териториалните разногласия би трябвало да се вземат решение по кротичък път и да се резервира свободата на мореплаването в сходство с конвенциите на Организация на обединените нации.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР