Северна Корея може да обяви, че е завършила успешно ядрената

...
Северна Корея може да обяви, че е завършила успешно ядрената
Коментари Харесай

Северна Корея може да завърши ядрената си програма след година

Северна Корея може да разгласи, че е приключила сполучливо нуклеарната си стратегия в границите на една година, разгласи министърът за обединяването на Южна Корея на конференция, представен от " Ройтерс ".

" Експерти считат, че на Северна Корея може да ѝ отнеме две-три или повече години, само че те създават нуклеарните си качества по-бързо, в сравнение с се очакваше, и не можем да изключим опцията Пхенян да разгласи, че програмата е приключена за година ", сподели министър Чо Мьонг-гьон в Сеул.

Часове по-рано източници от японското държавно управление оповестиха, че са засекли сигнали, които демонстрират, че Северна Корея може да приготвя още един тест на балистична ракета. Такива тествания не са осъществявани от септември, а преди този момент от април до момента комунистическата страна изстрелваше приблизително по две или три ракети на месец. При последния ракета мина над северния японски остров Хокайдо.

Агенция " Киодо " заяви късно в понеделник, че японското държавно управление е нащрек поради сигналите, допускайки опция за тест в околните дни. Според информацията на " Киодо " обаче сигналите може да са свързани и със зимни учения на севернокорейската войска. Южнокорейската " Йонхап " сподели, че сходни индикации са засечени и от управляващите във Вашингтон и Сеул.

Южнокорейският министър Чо в същото време означи, че ще е нужно още време, с цел да се види дали сигналите са свързани с нуклеарни или ракетни проби.

Режимът в Пхенян упорства, че оръжейните му стратегии са нужни като вероятен отговор на американските проекти за нахлуване, каквито Вашингтон отхвърля да има.

Междувременно хавайските управляващи оповестиха, че за пръв път от 30 години ще възобновят тестванията на сирените за предизвестие при нуклеарна офанзива от времето на студената война в отговор на севернокорейската опасност. Те ще прозвучат в петък в 11:45 ч. локално време за към 60 секунди на 400 места из тихоокеанския архипелаг, а пробата ще се повтаря в първия работен ден на всеки месец за неустановен интервал от време.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР