Северна Корея може да извърши най-мощното изпитание на водородна бомба

...
Северна Корея може да извърши най-мощното изпитание на водородна бомба
Коментари Харесай

Северна Корея плаши САЩ с още по-мощна бомба

Северна Корея може да извърши най-мощното тестване на атомна бомба в Тихия океан в отговор на заканите на американския президент Доналд Тръмп да унищожи изцяло страната. Това е декларирал севернокорейският външен министър Йон-хо в Ню Йорк, където е за годишната сесия на Общото заседание на Организация на обединените нации, осведоми БНР.

Изказването на севрнокорейския първи посланик пристигна малко откакто водачът Ким Чен-ун предизвести, че Тръмп ще заплати висока цена за заканите, които насочи против Пхенян в речта си на Общото заседание на Организация на обединените нации във вторник. Ким сподели още, че обмисля вероятен отговор против Америка, като предизвести, че това ще бъде „най-висшата степен на твърдолинейна, контрамярка против Съединени американски щати в историята“.

Същевременно американските наказания, които целят да накарат севернокорейския режим да приключи своята нуклеарна и ракетна стратегия, се стягат. Някои от тях плануват банки, които вършат бизнес с Пхенян, да нямат право да работят в Съединени американски щати. Вашингтон вкарва и 180-дневна възбрана за влизане в страната на самолети и кораби, обитавали в Северна Корея. Президентът на Тръмп разгласи, че е подписал декрет, който уголемява опциите на управляващите да постановат наказания на задгранични физически и юридически лица, поддържащи връзки със Северна Корея.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР