Северна Корея може да изстреля в близко бъдеще. Това заяви

...
Северна Корея може да изстреля в близко бъдеще. Това заяви
Коментари Харесай

Южна Корея нащрек за шпионския сателит на КНДР, плаши със сурови санкции

Северна Корея може да изстреля " в близко бъдеще " . Това съобщи южнокорейският консултант по националната сигурност Чо Тае-йон, представен от организация " Йонхап ".

Изявлението му идва на фона на засилващите се спекулации по отношение на това по кое време спътникът ще бъде изведен в орбита.

Чо предизвести, че на Севера ще бъдат наложени още по-строги наказания, в случай че реализира плана си.

Той уточни, че севернокорейският водач Ким Чен-ун е оповестил, че изстрелването ще бъде, само че не е спазил обещанието си поради " разнообразни " проблеми.

" Има вероятност за изстрелване в близко бъдеще. В подобен случай от наша страна ще бъдат положени старания за задълбочаване на дипломатическата изолираност на Северна Корея в интернационалната общественост ", увери Чо.
 КНДР готви изстрелване на шпионски спътник
КНДР готви изстрелване на шпионски спътник

Първият боен разследващ спътник на страната

Миналата седмица Централната новинарска организация на Северна Корея заяви, че Ким е посетил предварителен комитет за изстрелването на спътника и е одобрил неговия " предстоящ проект за деяние ". Това би могло да е сигнал, че осъществяването на плана е неизбежно.

Чо съобщи, че отговорът на Сеул ще бъде да окаже напън върху интернационалната общественост да наложи строги наказателни ограничения против Северна Корея. Същевременно Южна Корея ще вкара и спомагателни независими наказания дружно с страни със сходно мислене.

" Важното е да дадем да се разбере, че без значение дали Северна Корея изстреля разследващ спътник, или тя към този момент няма да може да парадира с наличието си пред интернационалната общественост или да завоюва някакви на практика стопански изгоди ", акцентира той.
 Шпионският спътник на КНДР нарушава глобите на Организация на обединените нации
Шпионският спътник на КНДР нарушава глобите на Организация на обединените нации

Според изказването на Държавния департамент на САЩ
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР