Северна Корея, както изглежда, е извършила експеримент с детониращо устройство

...
Северна Корея, както изглежда, е извършила експеримент с детониращо устройство
Коментари Харесай

Пхенян изглежда се готви за седми поред ядрен опит

Северна Корея, както наподобява, е направила опит с детониращо устройство на нуклеарен арсенал като част от подготвителните действия за осъществяването на седми нуклеарен опит. Това съобщи Ким Те Хио, южнокорейски заместник-съветник по националната сигурност, предадоха международните организации, представени от Българска телеграфна агенция.

Този опит не се е направил на нуклеарния полигон Пунгери, добави южнокорейският представител. Той добави, че вероятността Северна Корея да извърши нуклеарен опит в околните два дни е дребна, само че по-късно е задоволително основна.

" Както наподобява управлението на Северна Корея към този момент не е приело решение за времето на осъществяване на този опит ", добави южнокорейският представител.

По-рано през днешния ден Сеул заяви, че Северна Корея е изпитала три балистични ракети. Според южнокорейските военни едната е била междуконтинентална, а другите две са били с дребен обхват.

Южнокорейският представител по националната сигурност в този момент разясни, че една от изпитаните по-рано през днешния ден ракети е била, както наподобява, новоразработената севернокорейска междуконтинентална балистична ракета " Хвасонг-17 ".
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР