Северна Корея извърши пореден тест на междуконтинентална балистична ракета, за

...
Северна Корея извърши пореден тест на междуконтинентална балистична ракета, за
Коментари Харесай

Северна Корея изстреля балистична ракета, която може да достигне САЩ

Северна Корея извърши следващ тест на междуконтинентална балистична ракета, за която се твърди, че може да доближи Съединени американски щати...

Емил Василев преди 8 секунди 0 Сподели

Най-четени

ПрепоръчаноЕмил Василев - 13:13 | 18.12.2023

Представиха „ съветския палач “ на iPhone – R-FON със личната операционна система ROSA Mobile

АвтомобилиЕмил Василев - 10:00 | 17.12.2023

10 от най-впечатляващите атмосферни мотори, създавани в миналото

НаукаЕмил Василев - 13:49 | 18.12.2023

Създадена е неповторима 6G антена, която може да манипулира всички съществени характерности на електромагнитните талази

Емил Василевhttps://www.kaldata.com/

Северна Корея извърши следващо изстрелване на междуконтинентална балистична ракета (МБР), за която се твърди, че има капацитет да доближи континенталната част на Съединени американски щати. По данни на медиите пробата е осъществен ден след различен тест на ракета с по-малък обхват в неделя, на 17 декември. Двата теста се организират в интервал на остра изразителност сред Северна Корея, Съединени американски щати и Южна Корея.

Южнокорейските военни са засекли изстрелването на балистична ракета с отдалечен обхват от региона на Пхенян. Според Южна Корея, ракетата е прелетяла 1000 километра, преди да се разбие в Японско море. Японското министерство на защитата удостовери, че изстреляната ракета е била междуконтинентална балистична ракета с обхват, който евентуален може да покрие цялата територия на Съединените щати.

„ Изстреляната балистична ракета от клас ICBM, в случай че се пресметна въз основа на траекторията според от тежестта на бойната глава, може да има обхват на полета над 15 000 километра. В подобен случай територията на Съединени американски щати ще бъде в обсега “

заяви Шинго Мияке – заместник-министър на защитата на Япония

Министерството на защитата на Япония заяви, че полетът на ракетата е траял към 73 минути – съвсем толкоз, колкото и изстреляната през юли от Северна Корея междуконтинентална балистична ракета. Ракетата е достигнала оптималната височина от над 6000 метра преди да падне в морето, западно от Хокайдо, отвън изключителната икономическа зона на Япония. Предполагаемото местонахождение на оборудването за сглобяване на ракети и предходно място за изстрелване на междуконтинентални балистични ракети е покрай интернационалното летище, което обслужва Пхенян.

Японското държавно управление свика съвещание на своя Съвет за национална сигурност и стачкува против пробното изстрелване на ракета с по-малък обхват в неделя вечерта и днешното изстрелване.

Съветът за сигурност на Организация на обединените нации е приел доста резолюции, в които приканва Северна Корея да спре нуклеарната си стратегия и програмата за балистични ракети, откогато през 2006 година за първи път извърши нуклеарен опит. Японският министър-председател Фумио Кишида дефинира изстрелването като „ опасност за мира и стабилността “ и съобщи, че то нарушава резолюциите на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации.

Южна Корея, Съединени американски щати и Япония изрично осъдиха изстрелването, считайки го за опит на Севера да усъвършенства ракетната си технология и да сътвори галактическа система за наблюдаване. Южна Корея възнамерява да възобнови въздушното наблюдаване от първа линия. В отговор Северна Корея възвърне граничните постове. И двете стъпки нарушават подписаното през 2018 гoдина съглашение за понижаване на военното напрежение сред двете страни съседки.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР