Северна Корея изстреля предполагаема балистична ракета тази нощ. Информацията е

...
Северна Корея изстреля предполагаема балистична ракета тази нощ. Информацията е
Коментари Харесай

Северна Корея пак изстреля балистична ракета?

Северна Корея изстреля хипотетична балистична ракета тази нощ. Информацията е на военните в Сеул. Тази година Пхенян слага връх по оръжейни тествания за най-кратко време, а последното е единствено дни преди президентските избори в Южна Корея, съобщи Агенция Франс Прес.

От балистични ракети с хиперзвук до балистични ракети със междинен обхват, Пхенян тества поредност от оръжия през януари и предходната седмица е изстрелял съставен елемент на „ разследващ сателит “ – макар че Сеул го разказва като друга балистична ракета.

Въпреки наложените интернационалните наказания поради нуклеарните му оръжия, Пхенян пренебрегва предложенията на Съединени американски щати за договаряния, откакто договарянията на високо равнище сред водача Ким Чен Ун и тогавашния президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп се провалиха през 2019 година

Вместо дипломация, Пхенян удвои устрема на Ким да модернизира армията си, като предизвести през януари, че може да се откаже от самоналожения мораториум върху тестване на ракети с огромен обхват на деяние и нуклеарни оръжия.

Южнокорейските военни оповестиха в събота, че са засекли хипотетична „ балистична ракета, изстреляна в Източно море от региона на Сунан към 08:48 часа сутринта “.

Япония също удостовери изстрелването, заявявайки, че ракетата е летяла " на оптималната височина от почти 550 километра и разстояние от почти 300 километра ", сподели министърът на защитата Нобуо Киши.

Изпитването идва единствено четири дни преди Южна Корея да гласоподава за нов президент, като тестванията наподобява са средство Пхенян да изрази своето " неодобрение " от напускащия президент Мун Дже-ин, считат анализатори.

„ Изглежда, че Ким счита, че Мун не е направил доста след срутва на срещата на върха в Ханой “, сподели откривателят по севернокорейски проучвания Ан Чан Ил, имайки поради последната среща сред Ким и Тръмп.

Напрежението със Северна Корея към този момент не е съществена тематика в южнокорейските избори. Страната се бори с вътрешното неравноправие в приходите и младежката безработица, са преди всичко в описите на гласоподавателите.

Но в случай че ръководещата Демократическа партия на Мун загуби, това може да е лъх на смяна в политиката на Северна Корея към Сеул.

Един от двамата любимци, скромният някогашен прокурор Юн Сук Йол от опозиционната Партия на силата на хората, заплаши с предпазен удар по нуклеарния комшия на Южна Корея, в случай че е належащо.

Прочети още на:
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР