Северна Корея изстреля две балистични ракети с малък обсег в

...
Северна Корея изстреля две балистични ракети с малък обсег в
Коментари Харесай

Северна Корея изстреля две балистични ракети в морето

Северна Корея изстреля две балистични ракети с дребен обхват в морето край източното си крайбрежие тази заран. Това заяви южнокорейската войска, представена от Ройтерс.

Ракетите са били изстреляни от провинция Северен Хванхе в 7:47 сутринта локално време. Те са прелетели към 370 километра. И двете ракети са паднали отвън изключителната икономическа зона на Япония .

Изстрелванията идват в миг когато американският самолетоносач USS Nimitz и корабите от съпътстващата го ударна група би трябвало да дебаркират във военноморска база на Южна Корея в югоизточния пристанищен град Пусан. Преди идването си самолетоносачът трябваше да провежда взаимни морски учения с южнокорейските сили край южното крайбрежие на Корейския полуостров.

Армията на Южна Корея " изрично осъди " повтарящите се ракетни изстрелвания на Севера като сериозна провокация, нарушаваща резолюциите на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, и прикани за неотложно прекъсване.

Ние ще следим от близко другите действия на Северна Корея и ще поддържаме твърда позиция на подготвеност, основана на способността да отговорим преобладаващо на всевъзможни провокации, се споделя в изказване на южнокорейските сили.

Индо-тихоокеанското командване на Съединени американски щати съобщи, че последните изстрелвания не съставляват непосредствена опасност за личния състав на Съединени американски щати или техните съдружници . Ракетите обаче акцентират дестабилизиращото влияние на противозаконните оръжия за всеобщо заличаване и стратегиите на Пхенян за балистични ракети.

Северна Корея ускори военните си проби през последните седмици, което съгласно Пхенян е било ориентирано към упражняване на тактически нуклеарни офанзиви. Властите на Съединени американски щати и Южна Корея от близо година предизвестяват, че Северът може да извърши първия си нуклеарен опит от 2017 година
 Северна Корея тества и крилати ракети
Северна Корея тества и крилати ракети

Четвърти подред ракетни тествания на КНДР от началото на ученията на Съединени американски щати и Южна Корея
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР