Северна Корея изстреля две балистични ракети с малък обсег в

...
Северна Корея изстреля две балистични ракети с малък обсег в
Коментари Харесай

Северна Корея пак изстреля балистични ракети

Северна Корея изстреля две балистични ракети с дребен обхват в Японско море, оповестиха южнокорейските военни, което е четвъртата сходна провокация за по-малко от седмица, съобщи Yonhap.

Обединеният комитет на началник-щабовете (ОКЩ) съобщи, че е засекъл изстрелването от региона на Сунан в Пхенян сред 6:45 ч. и 7:03 ч. Той не даде други детайлности.

“Докато ускоряваме наблюдението и бдителността си, нашите военни поддържат позиция на цялостна подготвеност в тясно съдействие със Съединените щати ”, съобщи СКС в текстово известие, изпратено до кореспонденти.

Последните изстрелвания последваха предходни провокации в неделя, сряда и четвъртък. В петък Южна Корея, Съединените щати и Япония проведоха обучение за битка с подводници в интернационалните води на Японско море.

Трите страни ускоряват двустранната и тристранната съгласуваност в региона на сигурността на фона на опасенията, че Северът може да усили напрежението посредством осъществяване на нуклеарен опит или други провокативни дейности.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР