Северна Корея изстреля днес две крилати ракети, предаде Франс прес,

...
Северна Корея изстреля днес две крилати ракети, предаде Франс прес,
Коментари Харесай

Северна Корея изстреля две крилати ракети

Северна Корея изстреля през днешния ден две крилати ракети, съобщи Франс прес, като се базира на южнокорейското министерство на защитата.

Агенцията отбелязва, че това поставя завършек на едномесечното мъртвило след рекордната серия от оръжейни проби, осъществени от Пхенян тази година, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Северна Корея изстреля две крилати ракети в посока Жълто море от (окръг) Ончон в провинция Южен Пьонан ", сподели пред Агенция Франс Прес чиновник на южнокорейското министерство на защитата. Той добави, че " американските и южнокорейските военни управляващи проучват детайлностите, да вземем за пример дистанцията на полета ".

Северна Корея не е тествала крилати ракети от януари, прецизира организация Йонхап и отбелязва, че този тип ракети не са неразрешени от актуалните наказания на Организация на обединените нации.

За финален път Пхенян тества оръжия на 10 юли - както наподобява, реактивни системи за залпов огън.

От януари Северна Корея организира поредност оръжейни тествания, нарушавайки в някои случаи настоящите наказания, по-конкретно когато изстреля междуконтинентална балистична ракета за първи път от 2017 година

Освен това съгласно Сеул и Вашингтон режимът на Ким Чен-ун може скоро да извърши седми нуклеарен опит.

В началото на тази седмица южнокорейските и американските въоръжени сили започнаха предварителни учения в навечерието на годишните си взаимни маневри " Улчи фрийдъм шийлд ".

Северна Корея осъжда тези учения, в които вижда подготовка за навлизане на нейна територия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР