Северна Корея изпрати 7000 контейнера, пълни с военна техника, на

...
Северна Корея изпрати 7000 контейнера, пълни с военна техника, на
Коментари Харесай

Северна Корея изпрати 7000 контейнера с военна техника на Русия, за да подкрепи войната на Путин в Украйна

Северна Корея изпрати 7000 контейнера, цялостни с военна техника, на Русия от предходната година, с цел да поддържа войната на Путин против Украйна.

Министърът на защитата на Южна Корея Шин Уон-сик съобщи това на конференция часове откакто Северът изстреля голям брой балистични ракети с дребен обхват в източните си води. От началото на 2022 година Северна Корея употребява нашествието на Русия в Украйна като похищение на вниманието, с цел да усили своите оръжейни проби.

Служители на Съединени американски щати и Южна Корея упрекнаха Северна Корея, че доставя на Русия артилерийски снаряди, ракети и други съоръжение. Смята се, че Северна Корея е разменила оръжията за извънредно нужна храна, икономическа и военна помощ.

Както Москва, по този начин и Пхенян отхвърлиха съществуването на оръжейна договорка сред страните. По време на конференция в Сеул господин Шин сподели, че южнокорейската войска счита, че Северът е употребявал своите железопътни мрежи, с цел да изпраща оръжейни доставки до Русия през сухопътната им граница. <...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР