Северна Корея екзекутира хора за наркотици, споделяне на видеоклипове от

...
Северна Корея екзекутира хора за наркотици, споделяне на видеоклипове от
Коментари Харесай

Дрога, религия, южнокорейски видеоклипове - за какво екзекутират в Северна Корея

Северна Корея екзекутира хора за опиати, шерване на видеоклипове от южнокорейски медии и религиозни действия , защото задушава човешките права и свободи на своите жители. Това се показва в отчет на нейния противник Южна Корея, оповестява " Ройтерс ".

Министерството на обединяването на Сеул, което се занимава с въпросите сред двете Кореи, базира отчета си от 450 страници на свидетелства, събрани от 2017 година до 2022 година от над 500 севернокорейци, избягали от родината си.

" Правото на живот на жителите на Северна Корея, наподобява, е мощно застрашено ", се отбелязва в документа.

" Масово се правят изтезания за дейности, които не оправдават смъртното наказване, като закононарушения с опиати, разпространяване на южнокорейски видеоклипове и религиозни и суеверни действия ".

Северна Корея отхвърли рецензиите по отношение на спазването на човешките права като част от скрит план за събаряне на нейните управници.

Докладът дава детайлности за ръководени от страната нарушавания на правата в общности, затворнически лагери и на други места, измежду които обществени изтезания, изтезания и случайни арести.
 Организация на обединените нации към момента обезпокоена за човешките права в КНДР
Организация на обединените нации към момента обезпокоена за човешките права в КНДР

Пхенян е прелено фокусиран върху ракетните тествания

Смъртни случаи и изтезания постоянно се случват в центровете за задържане, като някои хора са били екзекутирани по бърза процедура, откакто са били хванати при опит да пресекат границата, показва министерството.

Докладът се разгласява в миг, когато Южна Корея се пробва да подчертае  в страната , до момента в който поставя старания да усили своя нуклеарен и ракетен боеприпас.

Президентът на Южна Корея Юн Сук-йел съобщи, че документът би трябвало да осведоми по-добре интернационалната общественост за " злокобните " злоупотреби от страна на Северна Корея и акцентира, че Пхенян не заслужава " нито стотинка " икономическа помощ, до момента в който преследва
 Организация на обединените нации упрекна КНДР в редовно нарушение на човешки права
Организация на обединените нации упрекна КНДР в редовно нарушение на човешки права

В отчета от 18 страници, обхващащ интервала от август 2021 година до юли 2022 г

Подходът на консерватора Юн е ясно отклоняване от този на демократичния му предходник Мун Дже-ин, който беше подложен на критика за не толкоз откровената си позиция по отношение на човешките права в Севера, до момента в който се опитваше да усъвършенства връзките и да построи съгласие с неговия водач Ким Чен-ун.

Министерството на обединяването е задължено по закон да прави годишна оценка на обстановката с правата в КНДР.

Близо 34 000 севернокорейци са се заселили в Южна Корея, само че броят на дезертьорите е намалял внезапно заради засилената сигурност по границите.

През 2021 година идващите в Северна Корея доближиха най-ниското си равнище за всички времена - едвам 63 души, на фона на  През 2022 година техният брой леко се е покачил до 67 души, демонстрират данни на министерството.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР