Северна Корея е започнала да конструира две нови подводници, едната

...
Северна Корея е започнала да конструира две нови подводници, едната
Коментари Харесай

Тревожна новина от Пхенян долетя до Южна Корея

Северна Корея е почнала да конструира две нови подводници, едната от които ще бъде в положение да изстрелва балистични ракети. Това е разкрил пред разследващите управляващи в Сеул южнокорейски осведомител.

,,Северна Корея разполага с голям флот, само че към този момент има една-единствена подводница, способна да придвижва балистични ракети, само че тя не се употребява, защото е пробен модел'', е декларирал информаторът пред разследващата комисия, оповестяват локални медии.

По думите на Ха Тай-кьон една от подводниците, които сега построява Северна Корея, ще може да изстрелва ракети от пристанището – събитие, което в допълнение покачва риска в района.

Както е известно, от 2006 година Режимът в Пхенян е обект на наказания от страна на Съвета по сигурност на Организация на обединените нации поради създаването на нуклеарни и балистични стратегии.

Севернокорейският водач Ким Чен-ун и президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп организираха три срещи през 2018 година, само че не съумяха да реализират значителен прогрес в договарянията по нуклеарното обезоръжаване на Северна Корея.

От Вашингтон упорстват Пхенян да прекрати нуклеарните си стратегии, до момента в който от Северна Корея пък желаят интернационалната общественост да приключи глобите по отношение на тях.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР