Северна Корея е внесла луксозни стоки за поне $640 милиона

...
Северна Корея е внесла луксозни стоки за поне $640 милиона
Коментари Харесай

Ким Чен-ун внесъл луксозни стоки за $640 милиона от Китай

Северна Корея е внесла първокласни артикули за най-малко $640 милиона от Китай през предходната година, макар глобите на Организация на обединените нации, които не разрешават сходна търговия поради нуклеарната стратегия на Пхенян, написа Reuters, цитирайки информация, изнесена от южнокорейски народен представител.

" Ким е купил обилни предмети от Китай и други места, като да вземем за пример хидроплан освен за фамилията си, само че и скъпи музикални принадлежности, скъпи тв приемници, коли, алкохол, часовници и кожени палта и други като дарове за елита на режима ", съобщи опозиционният народен представител Йоон Санг-хюн. " С растящата " малка врата " Ким скоро ще може да реализира задачата си да обезврежда глобите без да се откаже от нуклеарното оръжие ".

Китай отхвърля да даде лист и съобщи, че съблюдава интернационалните наказания.

Търговията на първокласни артикули през 2017 година сред двете страни и надалеч от пика от 2014 година, когато доближи $800 милиона, само че е единствено 3,8 % спад по отношение на регистрираните през 2016 година $666,4 милиона. Луксозните артикули са 17,8 % от общия импорт на Северна Корея от Китай за предходната година, като той доближава общо $3,7 милиарда.

Покупките на артикули като скъпи тв приемници и друга техника са към половината от общите преводи - $340 милиона. Колите се правят оценка на $204 милиона, а алкохолът - на $35 милиона.

Търговията сред Северна Корея и Китай е намаляла с 57,8 % от началото на тази година до края на август до $1,51 милиарда, сочат данни на китайските митници. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР