Северна Корея е уведомила Япония за план за изстрелване на

...
Северна Корея е уведомила Япония за план за изстрелване на
Коментари Харесай

Северна Корея ще изстреля нов спътник

Северна Корея е уведомила Япония за проект за изстрелване на нов сателит сред 31 май и 11 юни, заяви чиновник на японската брегова защита.


Според анализатори военният сателит е част от напъните на разполагащата с нуклеарно оръжие Северна Корея да усъвършенства технологиите за наблюдаване, в това число безпилотни самолети, с цел да усъвършенства способността си да нанася удари по цели при положение на спор.

През последните месеци Северна Корея извърши и редица ракетни и оръжейни тествания, в това число на нова междуконтинентална балистична ракета (МБР).

Северна Корея е уведомила японската брегова защита за плануваното изстрелване, съобщи чиновник на бреговата защита пред международните осведомителни организации, потвърждавайки по-ранни известия на публичната телевизия NHK и други японски медии.

Кабинетът на японския министър-председател прикани Северна Корея да се въздържи от изстрелването.

" Настоятелно призоваваме Северна Корея да се въздържа от изстрелване ", обявиха от кабинета на японския министър-председателя в Twitter.

Японското държавно управление ще направи всичко допустимо, с цел да събере и проучва информацията от изстрелването, се споделя в известието.

Северна Корея съобщи, че е завършила работата по първия си шпионски сателит. През май севернокорейският водач Ким Чен Ун инспектира оборудване за военни спътници, заяви севернокорейската държавна медия KCNA.

По-рано севернокорейските медии разкритикуваха проектите на Южна Корея, Съединените щати и Япония да обменят данни в действително време за ракетните изстрелвания на Пхенян, като дефинираха трите страни като обсъждащи " злокобни ограничения " за подсилване на военното си съдействие./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР