Северна Корея е регистрирала 66 680 нови случая на треска

...
Северна Корея е регистрирала 66 680 нови случая на треска
Коментари Харесай

Северна Корея с нови 66 680 случая на треска

Северна Корея е записала 66 680 нови случая на " тресчица " през последното денонощие.

Предполага се, че те са част от огнището на COVID-19 в страната.

Според формалните данни в КНДР са потвърдени над 4,13 милиона случая, като 4,01 милиона души са се излекували от вируса, а 127 620 са подложени на лекуване. Страната заяви за първия си смъртен случай в резултат на ковид на 13 май.

Северна Корея води борба с безпрецедентна вълна на ковид, поради която през май наложи общонационалeн локдаун, засилвайки опасенията за липса на ваксини, медицински консумативи и дефицит на храна.

Съгласно предишни данни, предоставени от Севера, броят на ежедневните случаи на тресчица, който доближи връх от близо 400 хиляди на 15 май, непрекъснато понижава.

По-тази причина наскоро страната анулира ограниченията върху свободното напредване в столицата Пхенян, откакто те бяха въведени преди седмици поради първото прието огнище на COVID-19 в страната.

Въпреки че КНДР заяви, че обстановката с разпространяването на коронавируса вече е под надзор, експертите изпитват подозрения по отношение на формалните данни, като показват, че броят на смъртните случаи е прекомерно дребен спрямо броя на случаите на тресчица.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР