Северна Корея е разположила войници и тежко въоръжение на постовете

...
Северна Корея е разположила войници и тежко въоръжение на постовете
Коментари Харесай

Северна Корея разполага допълнителни войници и техника по границата с Южна Корея


Северна Корея е разположила бойци и тежко въоръжение на постовете покрай границата с Южна Корея след прекратяването на военното съглашение сред страните, оповестиха южнокорейските военни, представени от " TVP World ".

Въоръжени севернокорейски бойци са били видяни да възвръщат развалени охранителни постове на няколко места, заяви южнокорейското министерство на защитата, като се базира на фотоси от камери в демилитаризираната зона.

Северна Корея предизвести, че ще продължи да упражнява суверенните си права, в това число посредством изстрелване на спътници. Изстрелването на разследващ сателит предходната седмица е подбудено от нуждата Съединените щати и техните съдружници да бъдат следени, заяви държавната медия KCNA.

Изстрелването накара Южна Корея да прекрати действието на основна уговорка в междукорейското военно съглашение от 2018 година и да възобнови въздушното наблюдаване наоколо до границата.

Северна Корея на собствен ред съобщи, че към този момент не е обвързана със съглашението и ще разположи оръжия по границата с Юга.

Снимка: БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР