Северна Корея е пуснала още стотици пълни с боклук балони

...
Северна Корея е пуснала още стотици пълни с боклук балони
Коментари Харесай

Войната на боклуците: Северна Корея „бомбардира“ Сеул със стотици балони с отпадъци

Северна Корея е пуснала още стотици цялостни с отпадък балони на Юг, заяви армията на Сеул за последният залп от акциите за провокация и агитация сред двете страни.

Северна Корея изстреля над 900 балона за отпадък през последните три дни, в това число към 190 късно в петък, към 100 от които към този момент са кацнали, основно в Сеул и северната провинция Кьонги, осведомиха от Обединения комитет на началник-щабовете на Южна Корея.

Торбите, прикрепени към балоните, съдържат " най-вече хартиени и пластмасови боклуци ", споделиха военните, добавяйки, че те не съставляват риск за сигурността на обществеността, съобщи БГНЕС, базирайки се на Агенция Франс Прес.

Северна Корея изпрати близо 5000 цялостни с отпадък балона на юг от май, заявявайки, че те са възмездие за пропагандните балони, пуснати към Севера от южнокорейски деятели.

В отговор Сеул спря военното съглашение с Пхенян за понижаване на напрежението и възобнови някои пропагандни излъчвания от високоговорители по границата.

Лейф-Ерик Ийсли, професор в университета Ewha в Сеул, сподели, че баражите с балони са неефикасен агитационен трик за Северна Корея. Ким Йо-Чжонг, сестрата на водача Ким Чен Ун и основен представител на режима, „ може да мисли, че балоните за отпадък изострят политическите разделения в Южна Корея, само че те вършат повече, с цел да опетнят интернационалния имидж на Северна Корея “, сподели Ийсли.

Жителите на Юга обаче са " раздразнени от нужните интервенции по разчистване и се тревожат за евентуална ескалация ", добави той. „ Най-разумният излаз от сегашната задънена улица е Пхенян да възобнови дипломацията със Сеул, при изискване че южнокорейските цивилен групи непринудено се въздържат от изстрелвания на балони “.

Последните изстрелвания се състояха, когато министър председателят на Япония в оставка Фумио Кишида беше в Сеул за двудневно посещаване, срещайки се с южнокорейския водач Юн Сук Йол в петък. Двамата разискаха смисъла на " съдействието сред Корея и Япония, а също и със Съединени американски щати, с цел да се отговори на севернокорейския нуклеарен проблем ". Отношенията сред двете Кореи са в една от най-ниските си точки от години, като Северът неотдавна разгласи разполагането на 250 пускови установки за балистични ракети на южната си граница.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР