Северна Корея е пуснала неустановени реактивни снаряди в източно направление,

...
Северна Корея е пуснала неустановени реактивни снаряди в източно направление,
Коментари Харесай

Северна Корея е изстреляла неустановени снаряди

Северна Корея е пуснала неустановени реактивни снаряди в източно направление, заяви комисията на началниците на щабовете на въоръжените сили на Южна Корея. 

Снарядите са изстреляни в 16.30 часа локално време (8.30 часа българско време) от региона на обитаемото място Синори, допълват оттова, без да посочат повече детайлности.

Според сеулския вестник " Чосон Илбо " в същия регион по-рано е видяна мобилна пускова установка за балистични ракети от клас " Нодон ", които могат да преминат към 1500-2000 км.

В същото време Министерството на защитата на Япония заяви, че изстреляните снаряди не са достигнали японски територии или японската икономическа зона в Японско море. 

" В момента се занимаваме със събиране и разбор на информация, само че по всичко проличава, че снарядите не са достигнали до нашите териториални води или изключителната икономическа зона ", показва представител на министерството пред публичната телевизия NHK и добавя, че няма никаква заплаха за националната сигурност на Япония. 

Преди дни стана ясно, че Северна Корея е изстреляла няколко ракети с дребен обхват по посока на Японско море. Ракетите са прелетели от 70 до 200 км и са паднали в морето. 

Информацията беше доказана от КНДР.

" Целта на ученията е да се ревизират оперативните качества и точността на изстрелване на далекобойни реактивни оръдия с огромен диаметър и тактическо управляемо оръжие, точността на осъществяване на огневите задания ", обясни държавната телеграфна организация КЦТА.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР