Северна Корея е провела пореден ракетен тест през последната седмица.

...
Северна Корея е провела пореден ракетен тест през последната седмица.
Коментари Харесай

Северна Корея пак изстреля ракета

Северна Корея е провела следващ ракетен тест през последната седмица. Лидерът Ким Чен Ун е следил сполучливо изстрелване на нов вид оръжие, употребявано за подсилване на " тактическата нуклеарна интервенция " на страната.

Това са съобщили държавните медии в неделя, които настояват, че е реализирана друга нова отбранителна цел, обрисувана при започване на предходната година.

" Родонг Синмун " не разкри датата на теста, а южнокорейските военни не оповестиха за ракетен тест в събота.

Това повдига въпроса по кое време е изстрелян и дали е бил открит отвън КНДР. Снимки от на ракетния тест демонстрират, че е изстреляна от частния плаж на имение на Ким Чен Ун на източното крайбрежие в ранните часове.

Това е 12-и ракетен тест на Северна Корея тази година и първи след изстрелването на мистериозна междуконтинентална балистична ракета (ICBM) на 25 март.

Той идва преди възможен боен церемониал на 25 април за честване на 90-ата годишнина от основаването на Корейската народнореволюционна войска.

Въпреки засилената подготовка за боен церемониал към Пхенян през последните седмици, страната организира единствено паради и събития, ориентирани към жителите, за огромния празник 15 април, отбелязващ 110-ия рожден ден на починалия лидер-основател Ким Ир Сен.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР