Северна Корея е предупредила Япония, че смята да изстреля сателит.

...
Северна Корея е предупредила Япония, че смята да изстреля сателит.
Коментари Харесай

Мир под въпрос: Северна Корея заплаши Япония

Северна Корея е предизвестила Япония, че счита да изстреля спътник. Това би станало сред 31 май и 11 юни, съобщи Ройтерс. Информацията е съобщил японски държавен представител, представен от Японската радиотелевизионна корпорация.

Япония в това време приведе в бойна подготвеност системите си за противовъздушна защита, способни да прихващат балистични ракети. Алармира, че ще смъкна всеки снаряд, който заплашва територията ѝ.

„ Правителството приема, че има възможност спътникът да премине над територията на нашата страна “, съобщи основният секретар на японското държавно управление Хироказу Мацуно, откакто Пхенян осведоми японската брегова защита за проектите.

Япония чака КНДР да изстреля ракетата притежател със спътника над югозападната островна верига, както направи през 2016 година, съобщи представител на министерството на защитата.

Анализатори настояват, че спътникът е част от софтуерна стратегия за наблюдаване, включваща безпилотни летателни апарати. Тя имала за цел да усъвършенства способността на страната да нанася удари по цели при положение на война.

За да изстреля спътник в космоса, Пхенян ще би трябвало да употребява технология на ракети с огромен обхват, неразрешена от резолюциите на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, отбелязва Асошиейтед прес. Предишните ѝ извеждания в орбита на спътници за наблюдаване на Земята бяха обсъждани като прикрити ракетни проби.

Етикети: дронСеверна КореяЯпония
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР