Северна Корея е открита за директни преговори със САЩ. Това

...
Северна Корея е открита за директни преговори със САЩ. Това
Коментари Харесай

Северна Корея е открита за директни преговори със САЩ, съобщи Лавров на Тилърсън

Северна Корея е открита за директни договаряния със Съединени американски щати .

Това заяви съветският външен министър Сергей Лавров по време на диалози с американския държавен секретар Рекс Тилърсън, написа " Гардиън ".

Двамата се срещнаха във Виена в границите на конференция на Организацията за сигурност и съдействие в Европа.

Няма отговор от страна на Тилърсън, само че формалната позиция на департамента е, че Северна Корея ще би трябвало да покаже, че е сериозна по въпроса да се откаже от нуклеарния си боеприпас като част от всеобхватно съглашение преди да стартира разговор.

Ние знаем, че Северна Корея на първо място желае диалози със Съединени американски щати по отношение на гаранции за сигурността си. Ние сме подготвени да подкрепим това, подготвени сме да уредим такива договаряния, сподели Лавров във Виена. Нашите американски сътрудници, в това число Рекс Тилърсън, чуха това, добави той.

Говорител на Държавния департамент съобщи, че няма да има директни договаряния с КНДР, до момента в който тоталитарният режим не изрази подготвеност за нуклеарно разоръжаване.

В същото време топ представител на Организация на обединените нации се срещна с външния министър на КНДР в Пхенян. Визитата на Джефри Фелтман - заместител общоприет секретар по политическите каузи на Организация на обединените нации, е първото посещаване на топ представител на Организация на обединените нации в КНДР за последните 6 година

Фелтман е американец и някогашен посланик на Съединени американски щати, само че Държавният департамент акцентира, че той не носи обръщение от Вашингтон.

 Организация на обединените нации изпрати топ посланик в КНДР
Организация на обединените нации изпрати топ посланик в КНДР

Необичаното посещаване на Джефри Фелтман ще продължи до петък
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР