Северна Корея е откраднала през последните месеци над 300 милиона

...
Северна Корея е откраднала през последните месеци над 300 милиона
Коментари Харесай

Севернокорейски хакери откраднали над 300 млн. долара в криптовалути

Северна Корея е откраднала през последните месеци над 300 милиона $ в криптовалути посредством хакерски атаки, целящи да финансират неразрешените й нуклеарни и ракетни стратегии. Това сочи конфиденциален отчет на Организация на обединените нации, съобщи Франс прес.

Според документа, формиран от група специалисти, натоварена да управлява използването на глобите против Пхенян, "общият размер на кражбите на виртуална благосъстоятелност, осъществени от страната сред 2019 и ноември 2020 година, възлиза на към 316,4 милиона $ " - 260 милиона евро, заяви държава-членка на Организация на обединените нации.

Повечето суми са пристигнали от две офанзиви, осъществени в края на 2020 година, прецизира отчетът, с който се е срещнала Агенция Франс Прес.

Според специалистите става дума за разрушена през септември обмяна на криптовалута, довела до кражба на 281 милиона $, и за близо 23 милиона, откраднати месец по-късно при друга хакерска атака.

КНДР употребява хиляди осведомителни пирати, които атакуват предприятия и институции в Южна Корея и другаде по света. Освен за нуклеарните и ракетни стратегии на Пхенян те търсят и приходи, които да компенсират на страната вредите от многочислените наказания, на които е подложена поради тези стратегии.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР