Северна Корея е извършила вчера нова симулация на тактическа ядрена

...
Северна Корея е извършила вчера нова симулация на тактическа ядрена
Коментари Харесай

Северна Корея каза, че е провела нова тактическа ядрена атака

Северна Корея е направила през вчерашния ден нова симулация на " тактическа нуклеарна офанзива " в границите на обучение, в което са били включени две крилати ракети с дълъг обхват, носещи фалшификати на нуклеарни бойни глави, съобщи през днешния ден централната организация на КНДР - КЦТА, представена от Ройтерс. Според държавната медия дейностите на Пхенян са били в отговор на взаимните военни маневри на Съединени американски щати и Южна Корея.

Вчера южнокорейските военни оповестиха че Северна Корея е изстреляла няколко крилати ракети в посока Жълто море, а в петък КЦТА осведоми за друга симулация на " тактически нуклеарен удар ".

" Тактическата нуклеарна офанзива " е била осъществена, с цел да " предизвести враговете за действителната опасност от нуклеарна война ", уточни КЦТА на фона на дейностите на Пхенян по " въздържане на Вашингтон и Сеул ", написа Българска телеграфна агенция.

" Ядрената мощност на КНДР ще се укрепи позициите си за ответно бойно противопоставяне по всевъзможен метод, с цел да възпре войната и да резервира мира и стабилността ", афишира КЦТА. 

Съвместните летни военни маневри на Южна Корея и Съединени американски щати под наслов " Щит на свободата " завършиха в четвъртък след 11 дни, в които имаше учения на бомбардировачи Б-1Б.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР