Северна Корея е изстреляла две ракети към Японско море. Най-вероятно

...
Северна Корея е изстреляла две ракети към Японско море. Най-вероятно
Коментари Харесай

Северна Корея е изстреляла две ракети към Японско море

Северна Корея е изстреляла две ракети към Японско море. Най-вероятно става въпрос за балистични ракети, които съгласно военните са паднали отвън териториалните води на Япония и Изключителната й икономическа зона, оповестява ТАСС.

Правителството на Япония е мощно обезпокоеното от този факт. Бреговата защита на страната е съобщила за изстрелите, които са били с към 5 минути разлика.

Японското министерство на защитата удостовери, че са били изстреляни ракети и уточни, че продължава да събира и проучва информацията, като съгласно него дейностите са сериозен проблем за цялата интернационална общественост.

Премиерът на Япония Йошихиде Суга разгласи, че ще свика незабавно съвещание на Съвета за национална сигурност, с цел да разиска актуалната обстановка. Той дефинира тези дейности като нарушаване на актуалните резолюции на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации.

„ Това е възмутим акт, който съставлява опасност за стабилността и сигурността на страната и района “, разяснява още министър председателят.

На всички съответни министерства и ведомства е подредено да осведомят популацията за детайлностите, свързани с изстрелването на ракетите и да подсигуряват сигурността на всички кораби и цивилни самолети в зоната за изстрелване.

В понеделник Северна Корея разгласи сполучливи проби на нова крилата ракета с огромен обхват, която може да удари задачите си на разстояние от 1500 км. Ако това е истина, тя може да бъде сериозна опасност за мира и сигурността на Япония.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР