Северна Корея е изстреляла балистична ракета към Японско море. Това

...
Северна Корея е изстреляла балистична ракета към Японско море. Това
Коментари Харесай

Пхенян пак изстреля балистична ракета

Северна Корея е изстреляла балистична ракета към Японско море. Това заяви осведомителната организация Yonhap, като се базира на южнокорейските военни.

Към момента не са предоставени никакви детайлности.

Според южнокорейското командване ракетата е минала 600 км над сушата на оптималната височина от 60 км, преди да падне във водите край източния бряг на Северна Корея.

Северна Корея постоянно организира ракетни тествания.

През август Северна Корея изстреля две крилати ракети към Жълто море.

В началото на лятото Обединеният комитет на началник-щабовете на Южна Корея съобщи, че Северна Корея е изстреляла осем балистични ракети с дребен обхват от най-малко две места към Японско море.

Politico обаче заяви, че Северна Корея автоматизирано ще изстреля нуклеарни ракети, в случай че водачът на страната Ким Чен-ун бъде погубен.

Японският министър председател Фумио Кишида сподели, че Токио прави всичко допустимо за събере данни за изстрелването на севернокорейската ракета и да удостовери сигурността на корабите и самолетите в зоната. Засега няма данни за вреди.

Според южнокорейски публични представители има признаци, че Северна Корея се готви да тества и ракета, проектирана за изстрелване от подводница.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР