Северна Корея е изпратила около 7000 контейнера, пълни с боеприпаси

...
Северна Корея е изпратила около 7000 контейнера, пълни с боеприпаси
Коментари Харесай

Северна Корея изпратила 7000 контейнера с боеприпаси на Русия

Северна Корея е изпратила към 7000 контейнера, цялостни с муниции и друго военно съоръжение, на Русия от предходната година, с цел да подкрепи войната й в Украйна . Това съобщи министърът на защитата на Южна Корея, представен от Асошиейтед прес.

Шин Уон-сик показва, че КНДР употребява нашествието на Русия в Украйна като похищение на вниманието, с цел да усили своите оръжейни проби . В същото време севернокорейският водач Ким Чен Ун се пробва да излезе от дипломатическата изолираност и да се причисли към обединен фронт против Съединени американски щати.

Официални представители на Съединени американски щати и Южна Корея настояват, че Северна Корея е снабдила Русия с артилерийски снаряди, ракети и друго съоръжение през последните месеци. Трансферите на оръжия са се ускорили след срещата сред Ким и Владимир Путин през септември. Северна Корея в подмяна евентуално е получила мощно нужната храна и икономическа помощ.

Шин Уон-сик означи, че най-вероятно КНДР реализира доставките посредством своята жп мрежа . Южнокорейският министър на защитата не изключи опцията в символ на признателност Русия да дава гориво на Северна Корея, евентуално в нарушаване на глобите на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации.
 Оръжейните фабрики в Северна Корея работят
Оръжейните фабрики в Северна Корея работят " на цялостни обороти " за Русия

Москва е получила 6700 контейнера с милиони муниции от Пхенян
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР