Северна Корея е изпратила на Русия около 6700 контейнера с

...
Северна Корея е изпратила на Русия около 6700 контейнера с
Коментари Харесай

Оръжейните заводи в Северна Корея работят на пълни обороти за Русия

Северна Корея е изпратила на Русия към 6700 контейнера с от юли насам  Това оповестява " Ройтерс ", базирайки се на южнокорейските медии.

По данни на Сеул контейнерите може да са съдържали над 3 милиона 152-милиметрови артилерийски снаряда или 500 000 броя 122-милиметрови снаряди.

" Възможно е пратката да е композиция от двата типа и може да се каже, че са изпратени минимум няколко милиона снаряда ", съобщи министър Шин Уон-сик.

Стотици севернокорейски фабрики за муниции работят с към 30% от потенциала си заради липса на първични материали и електричество, само че тези, които създават артилерийски снаряди за Русия, работят " на цялостни обороти " , добави той, без да прецизира източника на информация.
 АП: Северна Корея е доставила няколко вида ракети на Русия
АП: Северна Корея е доставила няколко вида ракети на Русия

Доставките ще стигнат за два месеца на Кремъл

Сеул и Вашингтон упрекнаха Пхенян и Москва в търговия с оръжие и осъдиха Севера за доставката на въоръжение на Русия за войната ѝ против Украйна. И двете страни отхвърлиха тези изказвания, само че дадоха поръчка за подсилване на военното си съдействие.

В петък Държавният департамент на Съединени американски щати уточни, че или свързани материали на Русия от септември насам.

В подмяна Пхенян е получил към 9000 контейнера с хранителни доставки , което съгласно Шин е помогнало за стабилизиране на цените в страната.

Според Шин Северна Корея може да изстреля различен спътник още идващия месец, защото Москва продължава да дава техническа помощ. Пхенян е изискал помощ и със самолети и технология за наземно съоръжение за подвижност.

" Не е ясно какъв брой ще даде Русия, само че колкото по-зависима е Русия от севернокорейските артилерийски снаряди, толкоз по-голям ще бъде прехвърлянето на съветски технологии " , означи миинстърът.
 Южна Корея: КНДР е доставила на Русия повече от милион снаряда
Южна Корея: КНДР е доставила на Русия повече от милион снаряда

Според разбор това ще бъде задоволително за към два месеца война
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР