Северна Корея е игнорирала телефонно обаждане от южнокорейските представители в

...
Северна Корея е игнорирала телефонно обаждане от южнокорейските представители в
Коментари Харесай

Северна Корея спря да отговаря на обажданията на Южна Корея

Северна Корея е пренебрегнала телефонно позвъняване от южнокорейските представители в междукорейския офис за връзка в град Кесон в понеделник . Това съобщи на брифинг в Сеул формален представител на южнокорейското министерство на обединяването, съобщи ТАСС.

" Тази заран ние се опитахме да се обадим в Северна Корея, само че към този момент позвъняванията ни остават без отговор. Такова нещо се случва за първи път ", сподели представителят. Той посочи, че до момента двете страни са се свързвали всекидневно, с цел да ревизират връзката и да вземат решение зараждащи въпроси.

На 5 юни управляващите в Северна Корея оповестиха за желанието си да прегледат опцията за закриване на междукорейския офис за връзка в Кесон като ответно деяние на изпращането на север на пропагандни листовки от Южна Корея.

В отговор южнокорейското министерство на обединяването прикани локалните публични организации да прекратят изпращането на пропагандни материали в Северна Корея и даде обещание да забрани законодателно сходни дейности.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР