Северна Корея е готова да възобнови преговорите с Южна Корея,

...
Северна Корея е готова да възобнови преговорите с Южна Корея,
Коментари Харесай

Северна Корея не иска да преговаря, но постави нови условия на Сеул

Северна Корея е подготвена да възобнови договарянията с Южна Корея, в случай че Сеул се откаже от враждебната си политика и двойните си стандарти във връзка с Пхенян.

Това разгласи Ким Йо-чен, авторитетната сестра на севернокорейския комунистически водач Ким Чен-ун, осведоми " Асошиейтед прес ".

Думите на Ким Йо-чен са в отговор на апелите от тази седмица на южнокорейския президент Мун Дже-ин за публично оповестяване на края на Корейската война от 1950-1953 година

Тя въпреки всичко означи, че предлагането на южнокорейския президент било " чудесна концепция ".

По-рано през днешния ден заместител външният министър на Северна Корея Ри Тае-сон назова предлагането на Южна Корея " нещо прибързано ".

Миналата седмица Ким Йо-чен заплаши с цялостно разрушение на връзките на страната ѝ с Южна Корея. Изявлението ѝ бе направено в деня, в който и двете страни организираха проби на балистични ракети.

Според Ким изказванията на Сеул, че демонстрациите на оръжия от страна на Пхенян са провокация, ще доведат до последици, в случай че продължи да употребява същия език.

" Ние не желаеме това ", увери тя.

Ким твърди, че Северна Корея увеличавала военните си качества за задачите на самоотбраната, а не против някоя съответна страна. Тя също по този начин означи, че Южна Корея също развива своите военни качества.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР