Северна и Южна Корея възстановиха тази сутрин горещите комуникационни линии

...
Северна и Южна Корея възстановиха тази сутрин горещите комуникационни линии
Коментари Харесай

Северна и Южна Корея възстановиха горещите комуникационни линии помежду си

Северна и Южна Корея възвърнаха тази заран горещите информационни линии между тях, които бяха прекратени от Пхенян преди няколко месеца, заяви Ройтерс.

Миналата седмица водачът на Северна Корея Ким Чен-ун изрази подготвеност да възвърне линиите за връзка, които Пхенян прекъсна при започване на август - единствено дни след отварянето им за първи път от една година - в символ на митинг против взаимни военни учения на Съединени американски щати и Южна Корея.

Севернокорейската осведомителна организация КЦНА съобщи, че линиите ще бъдат възобновени в понеделник в 9 ч. локално време. Южна Корея удостовери, че постоянната връзка, която се реализира два пъти на ден, е била възобновена в точния момент посредством военни канали и други линии, ръководени от министерството на националното обединяване, с изключение на морския канал, който се осъществя посредством интернационална мрежа за потребностите на комерсиалните кораби.

В известието за възобновяване на линиите КЦНА прикани южнокорейските управляващи " да положат положителни старания да слагат връзките сред Севера и Юга на верен път и да уредят значимите задания, на които би трябвало да бъде даден приоритет за отваряне на светли вероятности в бъдеще ".

От своя страна министерството на защитата на Южна Корея съобщи, че горещите линии са съдействали за попречване на непредвидени конфликти и изрази вяра, че възобновяване им ще докара до значително понижаване на военното напрежение.

Говорител на Държавния департамент на Съединени американски щати сподели, че американското външно министерство поддържа мощно междукорейското съдействие и дефинира възобновяване на информационните канали като " значим детайл от построяването на по-стабилна среда на Корейския полуостров ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР