Северна и Централна Америка се готвят за първото пълно слънчево

...
Северна и Централна Америка се готвят за първото пълно слънчево
Коментари Харесай

Северна Америка в еуфория за първото пълно слънчево затъмнение от 99 години

Северна и Централна Америка се готвят за първото цялостно слънчево затъмнение от 99 години насам. То ще бъде следено през днешния ден. Интересът е толкоз огромен, че тук-там в Съединени американски щати хотелски стаи са непокътнати отпреди месец, а цените на към момента свободните надвишават 2000 $, оповестява Българска национална телевизия.

Американци възнамеряваха сватби и празненства навън в деня на цялостното слънчево затъмнение. Всеобщият възторг почива на упованието за нещо извънредно.

На 21 август слънцето ще проектира сянката си от запад на изток в Съединени американски щати. Явлението ще бъде неповторимо, тъй като последният път, когато това се е случвало над цялата страна, е на 8 юни 1918 година Затова и ползата е неправдоподобен.

Орегон, Айдахо и Уайоминг ще първите, които ще се насладят на изумителния театър. Опашките са освен за хотелски стаи, само че и за бензин и специфични очила за наблюдение на гледката.

Хиляди американци и туристи се стекоха в Мадрас, щата Орегон, където се чака най-хубава гладка на затъмнението. Мотелите на шестхилядното градче са претъпкани, на открито се разпъват палатки.

НАСА пък ще прати два модифицирани бомбардировача, чиито телескопи ще изследват слънчевите атмосфера и корона.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР