Северин Красимиров, който бе задържан в Германия по подозрение, че

...
Северин Красимиров, който бе задържан в Германия по подозрение, че
Коментари Харесай

Северин Красимиров е признал частично вината си

Северин Красимиров, който бе арестуван в Германия по съмнение, че е изнасилил и умъртвил журналистката Виктория Маринова в Русе, е признал отчасти виновността си. Това заяви прокурор Бернд Колкмайер от прокуратурата в град Целе, където се намира арестантът.

Пред немския съд Северин твърди, че сутринта на 6 октомври в парк край Дунав в град Русе, под въздействието на алкохол и опиати, се е скарал с непозната за него млада жена, блъснал я е мощно в лицето и я е блъснал в храстите. Той отхвърля да я е изнасилвал. Не е възнамерявал и убийството ѝ, цитира още прокуратурата изказванията на Северин.

„ Въз основа на показанията му няма съображение да се счита, че има политически претекст в убийството “, съобщи още немската прокуратура.

Днес прокуратурата е наредила екстрадицията на Северин Красимиров. Тя очакваше последните документи от България за това, измежду които и писмо, че пандизите ни дават отговор на минималните европейски стандарти.

Северин се е съгласил на опростена процедура по пращането му в България, което значи, че той ще бъде качен на самолета до дни. Крайният период следователно е 10 дни.

Сега се чака България да прати служители на реда за извеждането му и с първия вероятен полет на “България ер “ той ще бъде спретнат в България. Преди да разпореди екстрадицията на Северин Красимиров,  немската прокуратурата е била осведомена от българските управляващи, че у нас той ще бъде настанен в арестно помещение с европейски стандарти - 4 квадратни метра  жилищна повърхност и независим хигиеничен възел, оповестиха от правосъдното министерство
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР