„Северен поток” 2 няма да се реализира, нови сили на

...
„Северен поток” 2 няма да се реализира, нови сили на
Коментари Харесай

Байдън: Ако Русия продължи, ще наложим още санкции

„ Северен поток” 2 няма да се осъществя, нови сили на НАТО ще бъдат ситуирани в балтийските страни, сподели той

Ако Русия продължи, ние ще наложим още наказания. Това съобщи американският президентДжо Байдън, който направи изказване във връзка със обстановката в Украйна.Това е първото му обществено изявление, откакто президентът на Русия Владимир Путин призна Донецката и Луганската национални републики за самостоятелни страни.

„ Това е началото на съветска инвазия в Украйна”, сподели той и добави, че ще стартира да постанова наказания, които ще бъдат по-тежки от тези, въведенислед анексирането на Крим през 2014 година

Санкциите, които Съединени американски щати към този момент постановат, обгръщат няколко съветски финансови институции, суверенния дълг и членове на съветския хайлайф и техни фамилии.

„ Всички те са забъркани в задкулистните игри на Кремъл и би трябвало да споделят наказанието”, сподели Байдън. И добави: „ Предприемам тези тежки дейности, с цел да съм сигурен, че тежестта на глобите ще бъде ориентирана към съветската стопанска система, а не към нашата”, съобщи NOVA.

„ Ако Русия отиде по-далеч с тази инвазия, ние сме подготвени да отидем по-далеч със глобите. Кой за Бога, Путин си мисли че му дава правото да афишира две по този начин наречени страни на територия, която принадлежи на съседите му?”, сподели още той.

По думите на Байдън администрацията му следи от близко доставките на енергийни запаси и всяко тяхно евентуално нарушение и координира дейностите си с производителите на нефт в страната, с цел да се избегне скок на цените. „ Искам да сведа до най-малко ударът върху американците от вероятно внезапно повишаване на бензина”. Това е изключително значимо за мен”.

„ Северен поток” 2 няма да се осъществя. Ще продължим да поддържаме Украйна. Нови сили на НАТО ще бъдат ситуирани в балтийските страни”, сподели още Байдън.

Тойпосочи, че дейностите на Русия са жестоко нарушаване на интернационалното право и изискват корав световен отговор.

„ Няма опрощение за дейностите на Русия и единствено тя е виновна. Работим в синхрон с нашите сътрудници в Европа против опасността от Русия за световната сигурност ", сподели президентът.

Джо Байдън е разрешил в допълнение пренасяне на американски елементи в Европа. Военни и съоръжение, които към този момент са на Стария континент, ще бъдат изпратени в трите балтийски страни - Литва, Латвия и Естония.

„ Нека да бъда явен - това за защитни ходове от наша страна. Ние нямаме желание да се сражаваме с Русия”, безапелационен бе той.

Байдън предизвести, че към момента има място за дипломация и изрази вяра, че най-лошият сюжет може да бъде избегнат. „ Никой от нас не би трябвало да се лъже и никой от нас няма да бъде измамен, няма опрощение. По-нататъшно съветско нахлуване против Украйна остава сериозна опасност през идващите дни”, уточни той.

Припомняме, че след оповестеното от Путинрешениестана ясно, че Байдън е подписал заповед, с която не разрешава "нови вложения, търговия и финансиране, осъществявани от физически лица от Съединени американски щати в " двата отделили се района в Източна Украйна.

Заповедта дава „ също на американските управляващи опция да постановат наказания на всяко физически лице, което е решило да прави активност в тези райони на Украйна ", уточни по-рано в изказване говорителката на Белия дом Джен Саки. Тя сподели, че ще бъдат взети още ограничения и добави, че те ще са настрана от глобите, които Съединени американски щати и техните съдружници подготвят против Русия, в случай че нападне Украйна.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР