Северен поток 2“ е европейски проект и не трябва да

...
Северен поток 2“ е европейски проект и не трябва да
Коментари Харесай

Карл Нехамер: Северен поток 2 не трябва да бъде средство за натиск върху Русия

„ Северен поток 2 “ е европейски план и не би трябвало да се употребява като средство за оказване на напън върху Русия поради обстановката в Украйна. Това акцентира новият канцлер на Австрия Карл Нехамер в изявление за немския народен всекидневник Die Welt. 

„ Не смятам за належащо да свързвам стартирането на „ Северен поток 2 “ с съветското държание в Украйна. Правейки това, Европейски Съюз може единствено да навреди на себе си. „ Северен поток 2 “ е в интерес освен на Русия; Германия, Австрия и други европейски страни също ще се възползват от него. „ Северен поток 2 “ е европейски план, който не би трябвало да се употребява като средство за оказване на напън върху Москва “, означи Нехамер пред изданието, представено от Агенция „ Фокус “. 

Австрийският канцлер добави, че насилието не би трябвало да бъде средство, употребявано от политиците, а вероятно нарушение на интернационалното право може да има последици. „ Затова е належащо да се запазят ползите на Украйна като директна страна “, сподели още той. 

По думите му, Австрия продължава да поддържа газопровода „ Северен поток 2 “ и чака скорошното му стартиране. „ Очаквам, че „ Северен поток 2 “ скоро ще може да бъде пуснат по проект “, сподели политикът.

Според канцлера, Европа разчита на възобновими енергийни източници, само че въпреки да има потребност от нефт и природен газ, за нея е значимо енергийното доставяне на страните от Европейски Съюз да се обезпечава по разнообразни направления и газопроводи. „ Това важи и за Австрия. „ Северен поток 2 “ е значим план, който дава на Европейски Съюз сигурност на доставките във връзка с силата “, сподели Нехамер. 

Изграждането на газопровода завърши изцяло на 10 септември 2021 година За да бъде пуснат в употреба, би трябвало да получи сертификация на самостоятелен транспортен оператор. Такава регистрация е нужна, с цел да може планът да дава отговор на Газовата инструкция на Европейски Съюз. Сертифицирането към този момент е спряно, защото операторът Nord Stream 2 AG, със седалище в Швейцария, би трябвало да записва дъщерно сдружение в Германия. Докато това не се случи, узаконяването няма да продължи. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР