Северен поток 2 е европейски проект и не трябва да

...
Северен поток 2 е европейски проект и не трябва да
Коментари Харесай

За канцлера на Австрия Северен поток 2 не трябвало да бъде средство за натиск върху Русия

" Северен поток 2 " е европейски план и не би трябвало да се употребява като средство за оказване на напън върху Русия поради обстановката в Украйна. Това разгласи новият австрийски канцлер Карл Нехамер в изявление за немския в. " Велт ".

" Не считам за належащо да се свързва стартирането на " Северен поток 2 " с съветското държание в Украйна. Правейки това, ЕС може единствено да навреди на себе си. " Северен поток 2 " дава отговор на ползите освен на Русия, Германия, Австрия и други страни от Европейски Съюз също ще се възползват от него. " Северен поток 2 " е европейски план, който не би трябвало да се употребява като средство за оказване на напън върху Москва ", настоя Нехамер.

Австрийският канцлер добави, че насилието не би трябвало да бъде средство, употребявано от политиците, а вероятно нарушение на интернационалното право може да има своите последици. " Затова е належащо да се запазят ползите на Украйна като директна страна ", добави той.

По думите му Австрия продължава да поддържа газопровода " Северен поток 2 " и чака скоро неговото стартиране. " Очаквам, че " Северен поток 2 " скоро ще може да бъде пуснат, както е запланирано ", означи австрийският канцлер.

По думите на Нехамер Европа разчита на възобновими енергийни източници, само че въпреки да има потребност от нефт и газ, за ​​нея е значимо енергийното доставяне на страните от Европейски Съюз да се обезпечава по разнообразни направления и газопроводи. " Това важи и за Австрия. " Северен поток 2 " е значим план, който дава на Европейския съюз сигурност на доставките във връзка с силата ", акцентира той.

Строителството на газопровода приключи на 10 септември 2021 година За да стартирането му в употреба би трябвало да получи регистрация на самостоятелен транспортен оператор. Такава регистрация е нужна, с цел да може планът да подхожда на нормите на Газовата инструкция на Европейски Съюз. Сертифицирането в този момент е спряно, защото операторът Nord Stream 2 AG, със седалище в Швейцария, би трябвало да записва дъщерно сдружение в Германия. Докато това не се случи, узаконяването няма да продължи.

Российская сторона неоднократно подчеркивала, что " Северный поток - 2 " является исключительно коммерческим проектом и реализуется совместно с европейскими партнерами. Пресс-секретарь президента РФ Дмитрий Песков выражал неразбиране попытками ряда стран обусловить судьбу газопровода политически мотивированными обстоятельствами. Москва также неоднократно заявляла о том, что никогда не использовала энергоресурсы в качестве инструмента давления.

Според Русия " Северен поток 2 " бил изключително търговски план и се осъществил взаимно с европейски сътрудници. Много гласове на Запад обаче, в това число новият стопански министър на Германия Роберт Хабек, акцентират, че газопроводът в никакъв случай не е бил просто частен икомически план, а стратегически план на Русия, който оказва напън върху Украйна и усилва зависимостта на немската политика.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР