Северен поток 2 далеч не е единственият руски тръбопровод, към

...
Северен поток 2 далеч не е единственият руски тръбопровод, към
Коментари Харесай

Още има време САЩ да блокират балканския брат на Северен поток

" Северен поток 2 " надалеч не е единственият съветски водопровод, към който би трябвало да се насочим. По-малко известният " Турски поток " е еднообразно значим за Москва като лост за въздействие върху държавните управления на Централна и Източна Европа ", написа в собствен разбор за съветското въздействие по линия на " Турски поток " Центърът за европейски политически разбори (Center for European Policy Analysis – CЕРА). Авторитетният вашингтонски мозъчен концерн е профилиран в анализите по въпросите на Източна Европа

В публикацията " Още има време Съединени американски щати да блокират балканския брат на " Северен поток " https://cepa.org/still-time-for-the-u-s-to-block-nord-streams-balkan-brother/ създателят ѝ Стивън Бланк се стопира върху подмолния метод на реализацията на газопровода в полза на Русия, блокирайки действителните благоприятни условия за диверсификация на енергийните доставки освен в страната, само че и в района.

Той напомня, че " Турски поток " е умислен през 2014 година като метод за уединяване на Украйна от Европа, лишавайки я от въздействие върху износа на съветски газ, както и за заобикаляне на разпоредбите на Европейски Съюз. Газопроводът се обляга на предходното си олицетворение " Южен поток ", и има за цел да усили съветското въздействие на Балканите, да улеснява съветските клиентелисти да получават основни функции и постове в балканските държавни управления, както и да подкопават демокрацията и въздействието на Запада в тези държавни управления, написа Бланк.

По думите му тези начини на държавно завладяване са общоприета съветска процедура в международен мащаб и България илюстрира проблемите, подбудени от този водопровод. Още през 2012 година Мойзес Наим, някогашен редактор на сп. " Форин полиси ", уточни България като " криминализирана страна ". И тази корупция се дължи в доста огромна степен на всеобхватното съветско въздействие в енергийния и медийния бранш, разяснява Бланк.

" Турски поток ", стартиран предходната година и сега в развой на уголемение въплъщава тази корупция. Той доставя съветски газ за газопреносната мрежа на Турция и в последна сметка ще се разклони до точки в България, Сърбия и Унгария. " Турски поток " навлиза във водата покрай Анапа, на съветското Черноморие, и излиза на брега на турското крайбрежие на към 100 километра западно от Истанбул, покрай село Къйъкьой. Премиерът Борисов, който дефинира този втори газопровод като " Турски поток - 2 " споделя, че ще подсигурява, че България ще се трансформира в газов хъб, кадърен да доставя на Европа азиатски или други газови доставки с изключение на Русия (може би забравяйки, че президентът Путин надали ще поддържа потреблението на съветски актив за своите конкуренти) ", написа в разбора.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР