Северът няма нито една магистрала. Необходими са спешни действия по

...
Северът няма нито една магистрала. Необходими са спешни действия по
Коментари Харесай

Найден Зеленогорски: Необходим е закон за инфраструктурните облигации

Северът няма нито една автомагистрала. Необходими са незабавни дейности по отлаганите с години планове за скоростните пътища Ботевград – Видин и Велико Търново – Русе, както и тунелите Петрохан и Шипка. Очевидно няма от къде да се извадят 5-6 милиарда лв. за тези планове, по тази причина от Република България предлагаме да се обмисли разновидността за финансиране от пенсионните сдружения, както се прави в доста други страни. За задачата би трябвало да се одобри Закон за инфраструктурните облигации и тези сдружения да могат да влагат пари против гаранции от страната и невисок риск.
Това сподели пред БНР Найден Зеленогорски, заместник-председател на „ Движение България на жителите “ и член на управлението на Република България.

Диспропорцията сред Северна и Южна България продължава да нараства, едвам 26% от Брутният вътрешен продукт се създава в Северна България. Правителството замете под килима направената от Република България стратегия за развиване на Северозапада и другите изоставащи райони и виждаме последствията, разяснява той.

Хората нямат различен избор, с изключение на да излязат на улицата. Република България има съответни оферти, които могат да извърнат наклонността на обезлюдяване на Севера и измежду тях е основаването на министерство на Северозапада и другите изоставащи региони, сподели Зеленогорски.

Според думите му би трябвало да има стопански тласъци за вложителите в едва развитите райони като по-нисък налог облага при реинвестиране на средства, бонус при кандидатстване по разнообразни стратегии.

Република България неведнъж е поставял тези проблеми и сме предприемали редица ограничения, които сега са загърбени. Без война обезлюдяват територии, за които са умирали нашите предци и няма да го допуснем, добави той.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР