„Северът без АМ „Хемус” е обречен, но тя няма да

...
„Северът без АМ „Хемус” е обречен, но тя няма да
Коментари Харесай

Борисов: Проектът Хемус е обречен, никога няма да бъде завършен

„ Северът без Автомагистрала „ Хемус” е жертван, само че тя няма да стане в никакъв случай. Цените на желязото, бетона, нафтата към този момент са в пъти по-високи ". Това съобщи водачът на ГЕРБ Бойко Борисов на среща със структурите на партията в Силистра в сряда.

Бившият министър председател назова изказванията, че „ надали не токът и газът се вдигали из цяла Европа” – „ заигравки”. По думите му повече от десетилетие България имала най-ниските цени на горива, ток и газ, само че в този момент доста мъчно биха се възстановили нещата”.

„ България е преди всичко в Европа по съществуване на шистов газ”, безапелационен е Борисов.

„ Българските пенсионери – това е тематика, която също доста се изкривява. Може да не е доста заслужено, че дадохме на всички пенсионери по 50 лева добавка, само че по този начин се прави в рецесията – всеки има потребност от медикаменти, храна, ток”, разяснява Борисов актуализациите на пенсиите, която твърди, че е била заложена още преди встъпването в служба на актуалното държавно управление.

„ Докладът от през вчерашния ден на Българска народна банка сочи, че директните непознати вложения в страната от януари до ноември 2021 година понижават с 47% по отношение на същия интервал на миналата година, а министър Лорер сподели, че потоци от задгранични вложения текат към България”, сподели още експремиерът.

Той разяснява и срещата на Кирил Петков с македонския му сътрудник Димитър Ковачевски. „ Пред мен македонски политик в никакъв случай не е казвал, че РСМ няма да има териториални искания към България. Това е неприятно политическо образование и ми идва допълнително. Премиерът на Северна Македония, въпреки и на един ден, доста ловко и хитро вкара нашия министър-председател в клопката на говоренето за фашизъм. Влизайки в него, наподобява, че ние се отхвърляме от подвига на българския народ да се опълчи на Хитлер като избавя над 50 000 български евреи”, съобщи Борисов.

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР