Севдие Алиева – старши учител в ДГ Слънце“, град Левски,

...
Севдие Алиева – старши учител в ДГ Слънце“, град Левски,
Коментари Харесай

Учител от Левски участва в международен eTwinning семинар в Португалия

Севдие Алиева – старши преподавател в ДГ „ Слънце “, град Левски, взе участие в интернационален семинар за професионално развиване на тематика „ Inclusion and Diversity in eTwinning “, в град Лейра, Португалиа от 22-ри до 25-ти юни 2023 година



Семинарът беше ориентиран към eTwinning посланици и учители-ментори, водачи в плановите действия, с професионални умеене в ИКТ и новаторски способи на преподаване.

В Португалия се срещнаха 95 учители от 11 европейски страни, които имаха опцията да споделят и обменят със своите сътрудници опит за работата в новата платформа на eTwinning & ESEP и положителни практики осъществени в планови действия. В рамките на семинара се организираха и тематични уъркшопове за насърчаване на културната просветеност посредством откривателски (изследователски) потребни извънкласни способи на образование ориентирани към цифровия сват и многообразието.



Представителите в интернационалното събитие от страна на България бяха петима, номинирани и определени от Център за развиване на човешките запаси и Национално звено за съгласуваност по активност eTwinning за България.



Платформата eTwinning е онлайн предпазена европейска учебна мрежа, която дава опция на учители и възпитаници от Европа да се почувстват част от интернационална европейска просветителна общественост посредством реализирането на сполучливо съдействие, шерване на положителни практики, осъществяване на онлайн семинари/обучения и създаване на разнородни планове.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР