Севда Асенова се класира без никакви проблеми за четвъртфиналите на

...
Севда Асенова се класира без никакви проблеми за четвъртфиналите на
Коментари Харесай

Севда Асенова на четвъртфинал на Европейското първенство

Севда Асенова се класира без никакви проблеми за четвъртфиналите на Европейското състезание по бокс за дами в Будва, Черна гора. Бронзовата медалистка от последния международен шампионат в Истанбул записа безапелационна победа с нокаут във втория рунд над Ноора Кирпу от Финландия.

Националката ни сподели, че се намира в отлична форма и не остави никакви шансове на съперничката си в категория до 48 кг. Севда започва доста добре срещата, бързо откри правилния темп и отдалеченост, с цел да господства напълно в конфликта. Тя продължи да диктува темпото и със самочувствие затвори мача, откакто минута преди края на втория рунд реферът реши, че Кирпу няма по какъв начин да продължи играта.

Във вторник Асенова ще се изправи против унгарката Лила Шелецки. Победа ще подсигурява на националката ни най-малко бронзово отличие от Европейското състезание.

Във вечерната сесия, която стартира от 18:30 часа, ще забележим и още една българка. Златислава Чуканова (50 кг) ще боксира с Мария Лундберг (Швеция). Този дуел е втори в програмата и също е за място в Топ 8 на Европа.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР