Севда Асенова е на победа от спечелване на нов медал

...
Севда Асенова е на победа от спечелване на нов медал
Коментари Харесай

Севда Асенова е на крачка от медалите на световното по бокс

Севда Асенова е на победа от продобиване на нов орден от международно състезание. Националката ни по бокс, която е трета от шампионата на планетата предходната година, се класира за четвъртфиналите в Ню Делхи, Индия. В категория до 48 кг българката, която е и настояща европейска шампионка, се оправи Ингрид Гомес от Мексико.

Севда изигра безупречно срещата. Под наставленията на Борислав Георгиев и Роман Цветков опитната българка зададе ритъма на дуела и с доста точни и премерени дейности не остави късмет на съперничката си. Асенова направи хубави комбинации, като с чудесно напредване съвсем не разреши на мексиканката да нанесе попадение. Това докара и до изцяло заслужена победа с 5:0 съдийски гласа.

За място на полуфинал и сигурен орден Севда ще боксира с Ясмин Мутаки (Мароко). Срещата би трябвало да се организира на следващия ден в ранната сесия.

До края на деня ни чакат още два мача с българско присъединяване. Около 12:00 часа Светлана Каменова ще боксира с представителката на Тайланд – Нилаван Течасеуп. Срещата е в категория до 57 кг. В категория до 50 кг Златислава Чуканова ще срещне международната вицешампионка Ингрит Валенсия от Колумбия. Двубоят е трети в късната сесия и се чака да стартира към 15:00 часа.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР