Севда Асенова е на победа от спечелване на нов медал

...
Севда Асенова е на победа от спечелване на нов медал
Коментари Харесай

Отлично! Севда Асенова е в Топ 8 на света

Севда Асенова е на победа от продобиване на нов орден от Световно състезание. Националката ни, която е трета от шампионата на планетата предходната година, се класира за четвъртфиналите на шампионата в Ню Делхи, Индия. В категория до 48 кг българката, която е и настояща европейска шампионка, се справи Ингрид Гомес от Мексико.

Севда изигра безупречно срещата. Под наставленията на Борислав Георгиев и Роман Цветков опитната българка зададе ритъма на дуела и с доста точни и премерени дейности не остави късмет на съперничката си. Асенова направи хубави комбинации, като с чудесно напредване съвсем не разреши на мексиканката да нанесе попадение. Това докара и до изцяло заслужена победа с 5:0 съдийски гласа.

За място на полуфинал и сигурен орден Севда ще боксира с Ясмин Мутаки (Мароко). Срещата е заложена да се организира в утрешната ранна сесия.

До края на деня ни чакат още два мача с българско присъединяване. Около 12:00 часа Светлана Каменова ще боксира с представителката на Тайланд – Нилаван Течасеуп. Срещата е в категория до 57 кг. В категория до 50 кг Златислава Чуканова ще срещне международната вицешампионка Ингрит Валенсия от Колумбия. Двубоят е трети в късната сесия и се чака да стартира към 15:00 часа.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР