СЕУЛ, Южна Корея (AP) — Севернокорейският лидер Ким Чен Ун

...
СЕУЛ, Южна Корея (AP) — Севернокорейският лидер Ким Чен Ун
Коментари Харесай

Севернокорейският лидер Ким навърши 40 години. Но няма публични чествания на рождения му ден

СЕУЛ, Южна Корея (AP) — Севернокорейският водач Ким Чен Ун навърши 40 години в понеделник, без да има оповестени обществени празнувания вкъщи, след той влезе в новата година с артилерийски залпове в морето и даде обещание да разшири нуклеарния си боеприпас.

Откакто пое властта в края на 2011 година, се счита, че Ким, третото потомство от фамилията му, което ръководи Северна Корея, има откри безусловно водачество, сходно на своите прародители. Но неговият рожден ден към момента не е маркиран публично, за разлика от починалия му татко Ким Чен Ир и дядо му Ким Ир Сен. Техните рождени дни са два от най-големите празници на Севера и се означават с огромни фанфари, акции за преданост и от време на време солидни военни паради.

В понеделник държавната осведомителна организация на Северна Корея разгласява дълга публикация, възхваляваща управлението на Ким за огромни строителни планове през последното десетилетие. Също по този начин се оповестява, че Ким е посетил плантация за пилета с щерка си предходния ден. Но не се загатва...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР