СЕУЛ, Южна Корея (AP) — Севернокорейският лидер Ким Чен Ун

...
СЕУЛ, Южна Корея (AP) — Севернокорейският лидер Ким Чен Ун
Коментари Харесай

Севернокорейският лидер Ким отново заплашва с използване на ядрени оръжия, докато хвали войските за изстрелването на ракети с голям обсег

СЕУЛ, Южна Корея (AP) — Севернокорейският водач Ким Чен Ун сподели, че страната му има политика да не се колебае да изстреля нуклеарен удар против противник, в случай че бъде предизвикан, до момента в който той похвали войските, участващи в неотдавнашния тест на междуконтинентална балистична ракета, оповестиха държавните медии в четвъртък.

Откакто предходната година одобри ескалираща нуклеарна теория, Ким неведнъж е заплашвал да употребява превантивно нуклеарно оръжие. Но доста задгранични специалисти споделят, че Северна Корея към момента не се е сдобила с функциониращи нуклеарни ракети и също по този начин е малко евентуално да употребява нуклеарните си оръжия първа, тъй като е по-добре от Съединени американски щати и техните съюзнически сили.

Северна Корея организира в понеделник първите си проби на междуконтинентални балистични ракети след пет месеца, наричайки учението предизвестие за конфронтационни дейности на Съединени американски щати и Южна Корея. Северна Корея цитира неотдавнашна среща сред Съединени американски щати и Южна Корея за усилване на техните проекти за нуклеарно въздържане.

Цен...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР