СЕУЛ, Южна Корея (АП) — Правителството на Южна Корея отправи

...
СЕУЛ, Южна Корея (АП) — Правителството на Южна Корея отправи
Коментари Харесай

Южна Корея даде срок на лекарите до тази вечер да прекратят стачката или да бъдат изправени пред съдебно преследване

СЕУЛ, Южна Корея (АП) — Правителството на Южна Корея насочи финален апел към младшите лекари да прекратят излизането, като остават часове до края крайният период в четвъртък за заканите си за прекъсване на медицинските лицензи и наказателно гонене на стачкуващите.

Хиляди лекари стажанти и поданици стачкуваха от към 10 дни, с цел да стачкуват против натиска на държавното управление да усили записването в медицинските учебни заведения. Правителствени чиновници предизвестиха, че стачкуващите ще понесат правни последствия, в случай че не се върнат в лечебните заведения си до четвъртък.

Към сряда вечерта беше доказано, че към 9 076 от 13 000 стажанти и поданици на страната са напуснали своите лечебни заведения след подаване на оставки, оповестиха от здравното министерство.

Наблюдатели споделят, че доста стачкуващи евентуално ще се опълчват на крайния период, като ще продължат протеста на труда седмици или месеци. Очаква се държавното управление да стартира публични стъпки към наказванията в понеделник, защото петък...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР