СЕУЛ, Южна Корея — президентът на Южна Корея обеща в

...
СЕУЛ, Южна Корея — президентът на Южна Корея обеща в
Коментари Харесай

Президентът на Южна Корея обещава да не отстъпва пред лекарската стачка

СЕУЛ, Южна Корея — президентът на Южна Корея даде обещание в понеделник да не отстъпва пред гневните митинги на лекари, които се стремят да дерайлират неговия проект за фрапантно увеличение на приема в медицинските учебни заведения, защото той назова напускането им „ нелегално групово деяние “, което съставлява „ сериозна опасност за нашето общество “.

Около 12 000 лекари стажанти и поданици на Южна Корея е в стачка от шест седмици, което докара до анулация на стотици интервенции и други лекувания в университетските лечебни заведения. В поддръжка на дейностите си много старши лекари в техните образователни заведения също подадоха оставки, макар че не са спрели да лекуват пациенти.

Длъжностни лица споделят, че желаят да покачат годишната граница на здравното учебно заведение с 2000 от сегашните 3058, с цел да сътвори повече лекари, които да се оправят с бързо застаряващото население на страната. Лекарите възразяват, че учебните заведения не могат да се оправят с такова внезапно нарастване на учениците и ч...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР