Сеул дава четири дни на младите лекари, за да прекратят

...
Сеул дава четири дни на младите лекари, за да прекратят
Коментари Харесай

Сеул дава на младите лекари 4 дни, за да прекратят напусканията, заплахите със съдебно преследване или прекратени лицензи

Сеул дава четири дни на младите лекари, с цел да прекратят напускането, заканите със правосъдни преследвания или прекъснати лицензи.

Младшите лекари в Южна Корея разполагат с четири дни, с цел да прекратят напускането си, сподели държавното управление в понеделник, в противоположен случай може да бъдат изправени пред правосъдно гонене или медицинските им лицензи да бъдат спрени.

Около 9 000 стажанти и жителите останаха без работа от началото на предходната седмица, с цел да стачкуват против държавния проект за увеличение на приема в здравно учебно заведение с към 65%. Напускането съществено навреди на активността на техните лечебни заведения, с голям брой анулирани интервенции и други лекувания.

Правителствени чиновници споделят, че прибавянето на повече лекари е належащо, с цел да се оправим с бързо застаряващото население на Южна Корея. Сегашното съответствие сред лекари и пациенти в страната е измежду най-ниските в развития свят.

Стачкуващите споделят, че университетите не могат да с...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР