Сетиха се руските да кажат нещо за Луковмарш… Той се

...
Сетиха се руските да кажат нещо за Луковмарш… Той се
Коментари Харесай

Русия се опитва да ни заплашва ли…? А, помните ли генерал Колев – най-добрият лечител на болни руски имперски амбиции?

Сетиха се съветските да кажат нещо за Луковмарш… Той се организира на 12 февруари, а представителят на външното министерство на Русия Мария Захарова в този момент реши да го жигосах. 
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 1014
Това е „ обръщение “, че в България има нацисти и затова може да бъде денацифицирана! Както е денацифицирана сега Украйна. 

Русия заплашва държава-член на НАТО! Ако и в този момент ръководещите замълчат и не създадат нищо, макар че най-сетне, за пръв път в новата история сме на мощната страна… за нищо не ставаме. 

Някога на тази земя са живели други българи, не такива, които питат: „ а какъв ми е на мене интереса? “, когато се приказва за независимост и правдивост. 

А други…

Като военачалник Иван Колев – най-хубавият врач на заболели съветски имперски упоритости!

„ Т “И когато разездите от двете страни се приближиха едни към други, нашите не виждаха пред себе си нищо друго с изключение на зложелател, който идваше да се нахвърли върху тях. Тогава нашите конници бързо сваляха карабините си и, както са на конете, насочваха ги към врага, умерено се премерваха в него и бърже го обстрелваха, също както бяха обучавани. Казаците минимум чакаха подобен отговор. Изненадани от това, те бързо обръщаха обратно и с бягство търсеха избавление, откакто оставяха по няколко убити и ранени свои приятели. ”

От разследващите разезди и от хванати съветски пленници се получава информация, че към Курт Бунар и Бей Бунар се предвижва цяла съветска дивизия в състав от пет полка от по шест ескадрона всеки, представляваща съвсем два пъти повече от нашата Конна дивизия. Ген. Колев заповядва дивизията да тръгне рано сутринта на 6 септември още в 3 часа, с цел да пресрещне и изненада руснаците. Денят минава без сражения, защото съветската кавалерия изчаква. По това време се почувства и нужда от поддръжка за нашите елементи в Добрич. Българските войски при Добрич са изправени пред натиска на надминаващ ги съперник, състоящ се от съединените елементи от 61 съветска дивизия, Смесената сръбско-руска дивизия, една румънска дивизия и един съветски конен полк.

Изправени пред проваляне нашите войски са избавени от пристигналата в последния миг Конна дивизия, която още от положението на преход минава в стремителна офанзива и съумява да разбие и унищожи сръбските и румънските елементи, до момента в който русите стоят безучастни в страни от бойното поле. Победата над врага е просто сграбчена в последния миг от чувстващите се към този момент спечелили обединени руско-румънско-сръбски войски.

В донесението, което ген. Колев изпраща на командващия ІІІ войска за срещата с русите на бойното поле, той написа буквално: “Характерни са думите, които техни казаци казвали пред селяни българи: “ние мислехме че българите няма да стрелят по нас. Между това, обаче те се хвърлят като кучета, и проклинание: 10 индивида нападат четиридесет ”.

След успеха при Добрич ген. Колев заповядва дивизията да се завърне на изходната си позиция и тя като хвърковатата чета на Бенковски съумява още веднъж да премине след победната борба при Добрич още веднъж четиридесетте километра до Бей Бунар “.



Говори се, че когато гнидите във ватенките пристигнали в България 1944 година, да я „ освобождават “, обикаляли из Добруджа, с цел да намерят паметника на военачалник Колев, с цел да го разрушат и да си отмъстят.

Сганта това може... да си отмъщава на монумент на от дълго време умрял воин. 

Чудили ли сте се за какво и през днешния ден няма монумент на този воин, който да се издига високо, като това неразбирателство, позорния МОЧА? Няма, тъй като гнидите са избили елита на България и са оставили необразованите шумкари да ръководят. Та… до през днешния ден.  
 
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 1014  Полският президент заяви поддръжка за Зеленски на срещата на Б-9 във Варшава Полският президент заяви поддръжка за Зеленски на срещата на Б-9 във Варшава  Знакови здания у нас ще бъдат осветени в цветовете на украинското знаме Знакови здания у нас ще бъдат осветени в цветовете на украинското знаме  Путин прикани за боен прелом в Украйна Путин прикани за боен прелом в Украйна
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР